Voormalig Graafschapspeler trainer NVC 2016/2017

Door onze sportverslaggever.

NETTERDEN – Gaanderenaar Jan Stern zal volgend seizoen (2016/2017) hoofdtrainer zijn van het in de vijfde klasse acterende NVC in Netterden. Hij volgt daarmee Gerrie Jansen op, die momenteel de scepter zwaait bij de Netterdense Voetbal Club.

Stern heeft een voetbalverleden bij Lochem, de jeugdopleiding en beloften van De Graafschap en SDOUC. Na zijn voetbalcarrière werd hij jeugdtrainer in zijn woonplaats bij VVG’25. Dat 6 jaar gedaan te hebben en tevens zijn trainingspapieren TC3 in the pocket, werd hij trainer van het tweede elftal van VVG’25 en assistent van het eerste elftal. Na twee seizoenen seniorentrainer, wil Stern graag een stapje hoger en hoofdtrainer worden van een standaard elftal.

Jan Stern foto 1
Teamfoto VVG’25 promotie vierde klasse

Vele trainers gingen hem voor bij NVC, die ook in Netterden zijn begonnen als hoofdtrainer, waaronder Mennings, van Laarschot en van Loon. Hedendaags nog steeds succesvolle trainers in de vierde en vijfde klasse.

Stern zal bij NVC een relatief jonge en smalle selectie onder zijn hoede nemen. De 16-koppige selectie zal waarschijnlijk voor het eerst op zondag 7 augustus onder leiding staan van Stern. NVC wil volgend seizoen een stabiele subtopper worden in de vijfde klasse waarin ‘leren’ en ‘bouwen’ centraal staat.

Jan Stern

Het bestuur van NVC in zeer enthousiast over de aanstelling van Stern. “Het is snel gegaan. Toen we bekend maakten dat trainer Jansen zijn contract niet zou verlengen in december, kregen we direct bericht van geïnteresseerden voor het hoofdtrainerschap. We hebben snel gehandeld en zijn gesprekken aangegaan. Stern is aangesteld omdat hij zowel jeugd- als seniorentrainer is geweest, wat belangrijk is, omdat NVC veel jonge spelers heeft, maar ook een aantal ‘oude rotten’ heeft rondlopen. Daarbij komt Stern over als een gedreven, gedisciplineerde clubman die ook nog eens zelf op hoger niveau heeft gevoetbald. Ik denk dat het een goede trainer is voor onze club”, aldus bestuurslid Römer.